Salzburg

Het Oostenrijkse Salzburg is een oude stad met prachtige Middeleeuwse overblijfselen. Zo is er het Festnung Hohensalzburg, een burcht die hoog op een berg boven de stad uittorent of de imposante Dom van Salzburg, een waar architecturaal meesterwerk in barokke stijl.

Maar de stad staat vooral bekend als geboortestad van de beroemdste componist die de wereld ooit gekend heeft: Wolfgang Amadeus Mozart. Jaarlijks overspoelen duizenden muziekliefhebbers de stad om er zijn geboortehuis en zijn woonhuis te bezoeken. Ieder jaar komen honderden fans van de film ‘The Sound of Music' van over de hele wereld naar Salzburg afgezakt. Dit romantische verhaal werd hier in de jaren' 60 verfilmd en de vele locaties die in de film verwerkt zijn, zijn beslist een bezoek waard.
Salzburg ademt klasse uit. Dat merk je aan de vele uitstekende toprestaurants die de stad rijk is, maar ook aan het prachtige winkelgebied in de oude stad, rond de Getreidegasse. Een romantische bestemming voor al wie wel een beetje cultuur wilt opsnuiven.

 
 
goto E-Smart.nlgoto Beheren